Bør du ta influensavaksine?

Bør du ta influensavaksine?

Det begynner å nærme seg influensasesong og mange lurer på om de skal ta vaksine. Hos Nettlegevakt kan du bestille resept på influensavaksine og få den satt hos Apotek 1.

Hva er influensa?

Influensa er en sykdom som skyldes influensaviruset. Det gir typisk forkjølelsessymptomer som ved andre virusinfeksjoner, men i tillegg får en ofte høy feber og muskelsmerter. Mange blir sengeliggende i flere dager. Det er ingen god behandling for influensa, så man må bare vente på at det går over av seg selv mens en passer på å få i seg godt med veske og næring. De fleste som har hatt det er enige om at det ikke var noe særlig.

Men er det nødvendig med vaksine?

De fleste friske mennesker tåler en runde med influensa, så sånn sett er ikke influensavaksine livsnødvendig. Imidlertid fører det ofte til en kraftig sykdomsperiode og mange vaksinerer seg for å slippe dette.

For enkelte kan influensa være farlig, da det kan lede til lungebetennelse og et alvorlig sykdomsforløp som kan kreve sykehusinnleggelse. Du bør ta influensavaksine hvis du:

  • er over 65 år
  • har diabetes
  • har nedsatt immunforsvar
  • har kronisk sykdom

I tillegg anbefales influensavaksine for:

  • helsepersonell
  • husstandsmedlemmer til personer som er ekstra utsatt

Ellers kan alle som vil ta vaksinen.

Er vaksinen trygg?

Influensavaksinen er en av de mest veldokumenterte vaksinene vi har. Den har vært i bruk i årevis og det er veldig lite bivirkninger med denne. Den regnes for å være veldig trygg å ta.

Enkelt å få vaksine

Nå er det enklere enn noen gang å få influensavaksine. Hos Nettlegevakt kan du nå bestille resept på influensavaksine og få den satt på et av vaksineapotekene til Apotek 1. Du trenger ikke bestille time, bare møt opp på apoteket når det passer.

Hvis du har flere spørsmål om influensavaksine, ikke nøl med ta kontakt.